Πόσο ασφαλές είναι να παραγγέλνουμε ρούχα online;

casual, internet, laptop

Η εξάπλωση του κορωνοϊού έχει οδηγήσει τα μερικά brands μόδας να αγωνίζονται να παραμείνουν δραστήρια, και άλλα να κλείνουν εντελώς τις πόρτες τους όσο έχει να κάνει με το delivery ρούχων στα σπίτια των καταναλωτών. Εμείς λοιπόν, οι ακόρεστοι καταναλωτές, που πλέον μας περισσεύουν περισσότερα χρήματα για το monthly shopping therapy μας εφόσον δεν ξοδεύουμε πουθενά αλλού παρά το super market, αναλογιζόμαστε αν το delivery των αγαθών σπίτι μας είναι τελικά ασφαλείς.

Ένα ερώτημα που μας προβληματίζει όλους είναι αν ο ιός μπορεί να εξαπλωθεί μέσω των ρούχων και παπουτσιών. Η Morgan Katz, από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, μιλάει για τις μολυσματικές ασθένειες, για να ξεκαθαρίσει μερικά πράγματα.

Πρόσφατες δοκιμές στο Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας εξέτασαν τον ιό σε διαφορετικές επιφάνειες και ενώ δεν έγιναν δοκιμές επάνω σε υφάσματα, η έρευνα έδειξε ότι ο ιός θα μπορούσε να ζήσει έως και 3 ημέρες σε ορισμένες επιφάνειες όπως το πλαστικό ή το αλουμίνιο. Αυτός ήταν ο μεγαλύτερος χρόνος καθώς και μέχρι 24 ώρες στο χαρτόνι.

Τελικά είναι ασφαλές να παραγγέλνουμε ρούχα online;

Η πιθανότητα σύλληψης του ιού με αυτόν τον τρόπο είναι εξαιρετικά χαμηλή. Ας πούμε ότι ο ιός ζει 24 ώρες επάνω στο ύφασμα, αυτό σημαίνει λοιπόν ότι κάποιος που έχει Covid-19 θα πρέπει να φτερνιστεί στα ρούχα ενώ τα συσκευάζει, και τότε η παραγγελία θα πρέπει να φτάσει σε σας μέσα σε αυτό το χρονικό πλαίσιο. Τότε αυτό θα ήταν αρκετό για ένα φορτίο να προκαλέσει μόλυνση. Επομένως ο κίνδυνος είναι πολύ μικρός.

Μια λύση είναι να αφήνουμε τα δέματα σε ξεχωριστό χώρο για έως και 72 ώρες, για να βεβαιωθούμε.
Αυτό είναι λίγο δραστικό αλλά αν η συσκευασία είναι χαρτόνι, ίσως να ήταν καλύτερα να το αφήναμε έξω, αλλά εάν χρειάζεστε το περιεχόμενο επείγον, τότε σας συνιστούμε να το ανοίξετε και να πλύνετε καλά τα χέρια σας αμέσως μετά.