Τε. Μάι 18th, 2022

H Χριστίνα Κωστάρα είναι πτυχιούχος διαιτολόγος-διατροφολόγος του Τμήματος Διατροφής του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης (Α.Τ.Ε.Ι.Θ), με Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (Ιατρικές Επιστήμες) στην Ανθρώπινη Διατροφή, με ειδίκευση στην Κλινική Διατροφή (M.Sc. Μedical Science, with merit in Human Nutrition Awarded with Specialization in Clinical Nutrition) από το Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης, που ιδρύθηκε το 1451 και έχει μια μακρά ιστορία επιτυχιών στον τομέα της Ιατρικής Επιστήμης και της Διατροφολογίας.

Μετά το τέλος των σπουδών της, το 2000, εργάστηκε στην Επιστημονική Ομάδα «Διατροφή» των διαιτολόγων-διατροφολόγων Α.Τ.Ε.Ι.Θ κ. Ευάγγελο Ζουμπανέα και κ. Μανώλη Μανωλαράκη (Πρόεδρο της Ένωσης Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος- ΕΔΔΕ), όπου παραμένει μέλος έως και σήμερα. Παράλληλα, διετέλεσε υπεύθυνη διαιτολόγος του γυμναστηρίου «Πρότυπο Γυμναστήριο Σοφία Σακοράφα».

Από το Σεπτέμβριο του 2002, διαθέτει διαιτολογικό γραφείο στην Νέα Φιλοθέη Αμαρουσίου. Είναι, παράλληλα, υπεύθυνη διαιτολόγος του τμήματος «Διατροφικής Υποστήριξης & Διαιτολογίας» της Κλινικής ΙΑΣΩ από το Φεβρουάριο του 2003, ενώ από τον Φεβρουάριο του 2014 είναι Εξωτερική Επιστημονική Εμπειρογνώμονας της Ευρωπαϊκής Αρχής για την Ασφάλεια των Τροφίμων (Βάση Δεδομένων Εμπειρογνωμόνων – EFSA’s Expert Database-EDB).

Συμμετέχει ως συνερευνήτρια, συντονίστρια έργου και διαιτολόγος σε πολλά, χρηματο-δοτούμενα και μη, ερευνητικά προγράμματα, που αφορούν στη διατροφική αξιολόγηση και την υποστήριξη σε ψυχωσικούς ασθενείς, γυναίκες με καρκίνο του μαστού, ασθενείς με νόσο Parkinson κ.α.

Έχει διατελέσει για 3 χρόνια μέλος του Δ’ Επιστημονικού Συμβουλίου Εγκρίσεων (Συμπληρωμάτων Διατροφής, Προϊόντων τα οποία προορίζονται για ειδικούς ιατρικούς σκοπούς PARNUTs) του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.), έχει εργαστεί στην Nestle Ελλάς Α.Ε. ως διατροφική σύμβουλος (στο πλαίσιο του εταιρικού προγράμματος ευεξίας “Wellness in Action”), ενώ έχει συνεργαστεί και με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Το Μάρτιο του 2008 είχε εθελοντική ενεργό συμμετοχή (δημόσιες παρουσιάσεις, επιστημονική επιμέλεια εκπαιδευτικών βιβλίων) στην εκστρατεία πρόληψης για την Παιδική Παχυσαρκία «Ρίξε το βάρος στο παιδί», η οποία αποτέλεσε την δεύτερη φάση της εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των νέων «Η Ζωή Έχει Χρώμα» του Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Έχει δημοσιεύσει σε έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά (Nutrition κ.α), έχει συμμετάσχει ως ομιλήτρια σε πολλά ελληνικά και διεθνή συνέδρια και ημερίδες, ενώ έχει αρθρογραφήσει και σε πολλά περιοδικά και εφημερίδες, όπως το Vita, το ΒήμαMen, το Fit & Life των περιοδικών εκδόσεων Καθημερινής κ.α. Έχει, επίσης, κάνει ενημερωτικές εκπομπές σε κανάλια της δημόσιας και ιδιωτικής τηλεόρασης.

Διαθέτει 14ετή εμπειρία στον τομέα της διατροφής και στόχος της είναι να σας ενδυναμώσει, έχοντας στο πλευρό της τους πιο πολύτιμους συμμάχους: τις δικές σας προσωπικές ικανότητες και τη θετική σας ενέργεια. Θα μοιραστεί μαζί σας τεκμηριωμένες πληροφορίες και γνώσεις, καθώς και στρατηγικές που θα σας βοηθήσουν να ανακαλύψετε τους τρόπους με τους οποίους θα πετύχετε σταδιακές βελτιωτικές αλλαγές στον τρόπο ζωής σας. Μέσα από μια πιο ενσυνείδητη διατροφή και ένα σωματικά πιο δραστήριο τρόπο ζωής, θα καταφέρετε να αποκτήσετε και να διατηρήσετε τον έλεγχο ενός πιο υγιεινού lifestyle. Το αποτέλεσμα θα είναι η επίτευξη και η διατήρηση ενός φυσιολογικού σωματικού βάρους, καλής υγείας και ευεξίας και επιδόσεων υψηλού επιπέδου.

Κωστάρα Χριστίνα
Λεωφόρος Καποδιστρίου 28
Μαρούσι Αττική 15126
Ελλάδα
Τηλ: 2106896109
Κατ: Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Email: christina@christinakostara.gr
Url: https://www.facebook.com/pg/KostaraChristina/about/?ref=page_internal