Η παραδοσιακή ταβέρνα Ο Καλοφαγάς, που πολλοί μπορεί να τη γνωρίζουν και ως «Κοτσιδού», λειτουργεί από το 1970 έως σήμερα στα Βριλήσσια με την ίδια ποιότητα και τα ίδια αγνά υλικά.

Ο Παναγιώτης Σολδάτος φιλόξενος οικοδεσπότης είναι η τρίτη γενιά του Καλοφαγά που έχει αναλάβει τα ηνία και συνεχίζει με την ίδια φιλοσοφία και πάθος για τη δουλειά του, που δεν κρύβεται. Λίγα πιάτα έχουν προστεθεί στον κατάλογο, γεύσεις καθαρές, ντόπια υλικά της εποχής και έμφαση στο ποιοτικό κρέας, διατηρώντας την αρχική του ταυτότητα, όπως όταν ξεκίνησε να λειτουργεί την ταβέρνα ο παππούς του, ο Παναγιώτης το 1970.

Ο παππούς επιστρέφοντας από τον Καναδά κι έχοντας αποκτήσει εμπειρία σε εστιατόρια αποφάσισε να ριζώσει στα Βριλήσσια, στήνοντας με την γυναίκα του Μαρία την ταβέρνα όπου σέρβιρε σταβλίσια μπριζόλα, μοσχαρίσιο φιλέτο, χόρτα, φέτα, πατάτες τηγανιτές και καλό βαρελίσιο κρασί. «Κοτσιδού» την έλεγαν τότε οι πελάτες την ταβέρνα, παίρνοντας αφορμή από τις μακριές κοτσίδες της γιαγιάς του. Τα χρόνια κύλησαν και το 1994 η κόρη τους Αγγελική μαζί με τον σύζυγο της Κώστα, μπήκαν στην κουζίνα ξεδιπλώνοντας την επιδεξιότητα και την αγάπη τους στη μαγειρική. ​​

Ο Καλοφαγάς ξεκίνησε έχοντας την σταβλίσια μπριζόλα σπεσιαλιτέ, και ύστερα από τόσα χρόνια είναι ακόμα το πιάτο που τον χαρακτηρίζει. Μία σταβλίσια μπριζόλα μπορεί να κοπεί από 500-1.500 γρ. Στο ταμπλό των κρεατικών υπάρχουν ακόμα ντόπιο μοσχαρίσιο φιλέτο, μοσχαρίσιο μπιφτέκι, παϊδάκια αρνίσια, μπριζόλα χοιρινή και μοσχαρίσια μπριζόλα γάλακτος Ολλανδίας.

​Τα κρέατα σιτεύονται από τον ίδιο τον ιδιοκτήτη, κόβονται και ψήνονται ανάλογα με τις απαιτήσεις του πελάτη. Ο χώρος είναι όμορφος, λιτός και το περιβάλλον θυμίζει παλιές εποχές με μωσαϊκό και ξύλινη οροφή.

Ο Καλοφαγάς
Παλαιών Πατρών Γερμανού 1,
Βριλήσσια 15235 Ελλάδα
Τηλ: 2108040380
Κατ: Χώρος Κοινωνικών Εκδηλώσεων
Email: info@o-kalofagas.gr
Url: http://www.o-kalofagas.gr/
Κύλιση προς τα επάνω

Σύνδεση

Εγγραφή

Επαναφορά κωδικού

Πληκτρολογήστε το ψευδώνυμο ή την ηλ. διεύθυνσή σας και θα σας αποσταλεί σύνδεσμος να δημιουργήσετε νέο συνθηματικό.